Utisci mame Dine - Hug Bug

Utisci mame DineHug Bug maramu sam nabavila kada je Doris imala tri meseca. Iskreno govoreći, kada sam je kupila, mislila sam da će mi trebati čitava večnost da savladam osnovne tehnike vezivanja. Međutim, posle samo nekoliko pokušaja, i na moje veliko iznenađenje, vezivanje marame mi uopšte više nije predstavljalo problem. Sada mi je potrebno samo 2-3 minuta da vežem maramu i da smestim svoju bebu. Velika prednost nošenja bebe u marami je to što je veoma udobno za mamu (s obzirom da je teret odlično raspoređen na oba ramena mamu ne bole leđa) i za bebu (najbolji pokazatelj je činjenica da beba veoma brzo utone u san). Marama je veoma brzo postala neizostavni deo našeg života. Prvo sam je koristila u stanu za obavljanje raznoraznih kućnih poslova. Od samog početka se dalo videti da Doris obožava da bude nošena u njoj, ne samo jer joj prija prisni kontakt sa mamom, već i zato što u marami gleda na stvari koje je okružuju iz jedne sasvim nove perspektive, i ima osećaj da i ona učestvuje u aktivnostima koje obavljaju odrasli oko nje. Posle samo nekoliko dana počela sam da koristim maramu i za kraće šetnje po kraju, kao i za odlazak u prodavnicu ili na pijacu. Marama je veoma brzo zamenila kolica za svakodevne izlaske jer se ispostavilo da je mnogo praktičnija.

Međutim, shvatila sam koliko je Hug Bug marama korisna i praktična tek kada sam krenula na put za Francusku avionom sa četvoromesečnom bebom. Zahvaljujući njoj, celo putovanje nije moglo bolje da prodje! Beba je bila smirena i osećala se sigurno čak i usred gužve i žamora na aerodromima. U avionu, i u odlasku i u povratku, beba je prespavala dvočasovni let, na veliko zadovoljstvo njenih roditelja!

Posle tri meseca korišćenja Hug Bug marame, imam samo reči hvale i najtoplije je preporučujem svim mladim i aktivnim roditeljima koji žele da uživaju u kontaktu i bliskosti sa svojim detetom, uključujući ga pritom u većinu svojih svakodnevnih aktivnosti.

Dina S.Iskustva mame Nataše Markovi utisci
Iskustva mame Nataše
Markovi utisci