Šetnje sa bebom po kiši i snegu: stara škola i novi fazoni - Hug Bug

Šetnje sa bebom po kiši i snegu: stara škola i novi fazoni


Kao što nama prija da procunjamo po svežem vazduhu, da slušamo škripu svežeg snega pod nogama, da se osmehnemo prolazeći pored Sneška Belića kojeg su komšijska deca napravila dan ranije, da nam se zarumene obrazi i prostruji krv – isto tako šetnja zimi prija i bebama. Svež vazduh ih omami i veoma lepo i duboko spavaju. Međutim, kao po kiši, pripreme za šetnju po snegu mogu biti izazovan poduhvat za koji nismo često raspoloženi.

 

Pada kiša napolju…

… sipa sitno ceo dan i jak vetar duva u naletima. Gladna si, a kod kuće baš i nema nečeg jestivog sem graška koji ti je još prošle nedelje pripremila mama i koji nekako čudno izgleda… miris da ne pominjemo. Imaš predivnu malu bebu i muža sa nepredvidivim radnim vremenom. Akcioni plan je sledeći: obučeš svoju bebu u puuuno slojeva, smestiš je u kolica koja potom prekriješ najlonom kako bi ona bila zaštićena od kiše i vetra, spustiš se liftom, pa truckas niz stepenice jer u tvom ulazu nema rampe, a onda zaobilaziš loše parkirane automobile i pazis da točak ne zaglibiš u blatu ili ne zaplivaš u nekoj “barici”. Uđeš u prodavnicu, dohvatiš korpu jednom rukom, drugom krivudaš kolicima trudeći se da ih održiš na pravcu između dve nakrcane police, biraš namirnice i lagano tovariš korpu, ruka ti se polako oteže ka podu (da probaš sa dvoja kolica idući put?!), vrućina ti je jer si se i ti pošteno natrontala i počinjes polako da “isparavaš”… i dalje uporno i ne baš vešto krivudaš kolicima, i dok se pomeraš da komšija preko tebe dohvati hleb obaraš veliku flašu vode: bum-tras, beba se uplašena budi i hoće maaaamuuu da je utešiiii!

hug-bug-galerija-2011

A tek kada je sneg i hladno?

Po snegu su kolica prilično neupotrebljiva. Kako god okreneš – uvek moraš da prođeš kroz neku bljuzgu i rizikuješ da se u njoj kolicima i – zaglaviš! Takođe, bebana će se unervoziti dok je budeš trontala za izlazak, a velika je šansa da ćeš neprestano brinuti da li joj je toplo dok je u kolicima daleko od tebe. Ponovo, ako se probudi i želi da bude blizu mame, nije lako nositi bebu u skafanderu koji neprestano isklizava iz ruku i upravljati kolicima jednom rukom po snegu!

Ako ste ti i muž strastveni skijaši i odlučite da idete na skijanje u novom – porodičnom – izdanju, verovatno će – dok se jedan skija – onaj drugi šetati sa bebanom po lobiju hotela.

 

Sve to može lakše, lepše i sa više uživanja!

Treba vam jedna Hug Bug marama da u njoj u svim prilikama udobno nosite svoju bebu, kišobran – po kiši i toplo ćebence – kada pada sneg.

Kada nosite bebu u Hug Bug-u – vaša beba je zadovoljna. Oseća vaš miris i čuje vaš glas, ima dobar pogled na okolinu koji je bezbedno, iz vašeg zagrljaja, podstiče na razvoj. Ruke su vam slobodne da, ako pada kiša, u jednoj nosite kišobran, a u drugoj – recimo te čuvene kese sa namirnicama iz samoposluge.

Da li znate da male bebe po rođenju, dok im se ne razvije vid, poznaju mamu po misrisu i glasu?

Mnogo ćete se brže naći u šetnji bez obzira na kišu ili sneg jer izbegavate obračun sa kolicima!

hug_bug_7_20110119_1702555830

Ukoliko imate veliku jaknu (naprimer neku koju vaš muž više ne koristi – pa samo pravi gužvu u ormanu – i koja vam je velika) možete vašu bebu da smestite u Hug Bug, pa zakopčate jaknu preko nje.

Čak i ako nemate takvu jaknu, sigurno imate toplo ćebence. Možete bebu u toplom bodiju da smestite u Hug Bug i potom veoma brzo i lako namestite preko i ćebence koje sama marama čvrsto drži uz vašu bebu. Potrebna joj je samo još topla kapa – i za čas ste spremni za šetnju po snegu.

Ovako zajedno ušuškani ćete se uzajamno grejati i zimska šetnja će biti prisnija i prijatnija.

Ukoliko “udari” velika hladnoća, sami procenite da li je potrebno da bebi ipak obučete i skafander.

 hug_bug_zimska_bager

Na ovaj način ćete se sa lakoćom spremiti za šetnju za pet minuta umesto za pola sata i izbećićete da uznemiravate bebu smeštajući je u slojeve i slojeve kabaste garderobe u kojoj ne može da mrda.

Istovremeno, vi ćete noseći bebu u šetnjama poboljšati svoje fizičko zdravlje, psihičku stabilnost (“provetravate glavu”), i ojačati vezu sa vašom bebom jer je, noseći je, bolje upoznajete i brže i bolje ćete razumeti njene potrebe i adekvatno reagovati.

Svakodnevne šetnje će biti redovna i omiljena zabava za vas i vašu bebu!

Jelena-Lila-Savana

A, kada u porodičnom sastavu odete na skijanje, vaša beba će u Hug Bug-u moći da aktivno uživa na svežem vazduhu i suncu – na snegu!

Sada znate za nove fazone.

Izbor – stara škola ili novi fazoni – je vaš!

Kako izgleda vaš izlazak sa bebom po kiši ili snegu?

Autor: Nataša Stevanić, Hug Bug mamaVeliki pozdrav od Aleksića Utisci mame Milene
Veliki pozdrav od Aleksića
Utisci mame Milene