Pozdrav supermamama - Hug Bug

Pozdrav supermamama


Ćaos mame,

Ne znam zašto, ali moja beba (3 meseca) je pre mesec dana počela da bojkotuje maramu.

Napravila sam pauzu od par dana, čak i nedelja, i stavljam je u položaj u kojem su joj ruke i noge slobodne, međutim ona se i dalje žestoko opire – mlatara rukama, odguruje se o mene i zabacuje glavu unazad, vrišti…

Uvek gledam da je sita i naspavana kad je stavljam, ali ne vredi, reakcija je uvek ista. Nije mi jasno, pogotovo zato što sam je prva dva meseca nosila svugde bez ikakvih problema.

Da li je mom/našem uživanju došao kraj ili imate nekog keca u rukavu?

Pozdrav supermamama

Jelena


Draga Jelena,

Ima spasa! 🙂

Natašu je sa prvim detetom zadesila ista sudbina. Naime, tvoja beba verovatno želi da bude okrenuta unapred.

Pošto u uputstvima naglašavamo da za tako male bebe ne preporučujemo nošenje unapred, roditelji nas često pitaju u vezi sa tim.
Pročitaj o ovome u našoj rubrici „Često postavljana pitanja“ ovde: http://hug-bug.com/cesto-postavljana-pitanja.html#unapred – verujemo da će ti pomoći.

Značiće ti i da znaš da je Nataša svoju Bubicu nosila u pozi „Volim te, svete!“ od kada je ona imala 3 meseca i 3 nedelje svakodnevno po više sati.

Ipak, nakon što pročitaš naš odgovor na gornjem linku, biće ti jasno da to svaka mama radi pošto proceni šta je najbolje za njenu bebu.

Javi nam sta se desava!

Veliki pozdrav,
Nataša i Jelena

Dve mame


Drage supermame,

Pišem vam pod temperaturom, samo zato što stvarno jeste super! Ina je htela, kao i Natašina ćerka, samo da bude u onoj pozi koja je dozvoljena tek od 9 mes. Pucala je od smeha i mlatarala rukama i nogama (ali ovog puta od sreće:-)) kao da je u luna parku.

Potom sam iskoristila priliku i okrenula je, takvu hepi, ka sebi. Uopšte se nije bunila! Šta da vam kažem, kada smo sledećeg dana išle u marami na pregled kukova i oborili sve sa nogu-ortoped koji je inače jedan deo svog radnog veka proveo u Africi, je oduševljeno aminovao nošenje beba u marami, jer je i sam video kako žene iz Afrike bezbrižno svoju decu nose u marami na leđima.

Hvala vam supermame, opet ste me spasile i opravdale ime koje sam vam dala. Treći put ja častim;-)

Puno pozdrava,

JelenaTara i Taja, ljubav na prvi pogled Utisci mame Danijele
Tara i Taja, ljubav na prvi pogled
Utisci mame Danijele