O dve mame - Hug Bug

O dve mame


Nas dve, Jelena i Nataša, upoznale smo se na jogi za trudnice.

Porodile smo se sa dve nedelje razlike i, kada su nam bebe malo ojačale, krenule zajedno na jogu za mame i bebe.

Bubica_i_mama_u_prvoj_maramOd naše instruktorke joge, Mirjane, smo prvi put saznale za marame za nošenje beba i zainteresovale se da ih probamo.

Moja ćerka, Andrea zvana Bubica, nije volela da se vozi u kolicima i burno bi protestovala (derući se i neutešno plačući na sav glas) dok je ne bi izvadili iz njih. To me podstaklo da se brže-bolje posvetim istraživanju o čarobnoj marami. Pošto se ne može kupiti na našem tržištu, pronašla sam na Internetu savete o tome kako da je napravim sama.

Bubica je bila oduševljena da se šeta dok je mama nosi u marami, a ja preporođena jer je ona bila nasmejana, spokojna i zadovoljna, i nestali su strah i tenzija koje su me do tada uvek pratile. Postala sam bolja mama u svojim očima!

Nošenje u marami je bilo pravo otkrovenje i ubrzo pokazalo još mnoge svoje vrednosti i prednosti!

Tokom jednog druženja u četvoro, Jelena je poželela da i ona svog sina Vuleta nosi u marami. Kako smo tada već imale tri marame kućne radinosti pokazale smo im kako da je nameste i pozajmile im jednu.

Vule i Jelena su takođe bili prezadovoljni maramom: desila se još jedna mama i beba renesansa!

Inspirisane time, Jelena i ja smo se dogovorile da upoznamo i druge mame, tate, tetke, strine, ujke, bake i komšije o ovoj sjajnoj marami.

Danas, Dve mame se bave promocijom, proizvodnjom i prodajom marama za nošenje beba. Nošenje beba je prirodni nastavak trudnoće: ono pospešuje razvijanje odnosa bliskosti, poverenja i ljubavi sa bebom, čineći je spokojnom i zadovoljnom, a mama i tata stiču veću slobodu i samopouzdanje kao roditelji.

Za natenane verziju o tome kako smo počele, kliknite ovde.