Novo kod dve Hug Bug mame - Hug Bug

Novo kod dve Hug Bug mame


Bubica, prva beba nošena u Hug Bug-u, obožava da joj se to naglas i naširoko priznaje: da je ona prva, i da nije bilo nje – ne bi bilo ni Hug Bug-a jer ona nije volela da se vozi u kolicima i dernjala se svaki put kada bismo je stavili u njih.

Sem što je prva Hug Bug beba, i – podsetimo se već – bez nje svega ovoga ne bi bilo, Bubica ima još jedno obeležje: velika je horderka.

Horderka? Šta li je sad to?

To je ona/j koji voli da pohranjuje stvari kao krtica, čuva sve što joj pod ruku dođe (važno je!), ništa ne baca (može da se reciklira), niti daje (ili samo u izuzetno retkim i posebnim prilikama naleta velikodušnosti).

Kao sto nagađate, horderka je na muževljevu familiju.

A evo primera šta su njene dragocenosti koje mora da čuva za „vjek i vjekova“:
– papirići od pojedenih slatkiša,
– papirići od odlepljenih (i zalepljenih) sličica,
– rolne potrošenog tolet papira (kategorija: ekologija, reciklaža),
– potrošene grožđane masti (Labello konkretno),
– procvetale četkice za zube (uključujuci moje i žmuove koje je reanimirala direktno iz kante za đubre, a do dan danas ne znam samo kako nas je „ukebala“, da li svaki dan virne u svaku kantu pred spavanje da vidi da li ima nečega vrednog za njenu kolekciju).

Poslednje što sam otkrila – a što je verovatno vrhunac njene horderske karijere do danas – je plastika od osveživača WC šolje.

Kreativno i ekološki savesno dete, nema šta!

Ne daj Bože da se sa njom može dogovoriti da nešto od toga baci, ili pokloni. Kakvi! Sa suzama u očima i vidno potrešena uvek bi odbila da se ratosilja bilo kog predmeta iz svoje dugo sakupljane kolekcije i instant velikodušno ponudila neku bratovljevu igračku za uzvrat.

E to dete ima i šest (6) plišanih lutaka sa kojima spava. Sve do jedne su – svakako – važne i neizostavne i čine deo „svete“ celine koja zajedno sa regularnim jastukom, te malim jastukom sa sovama (od bake) i još manjeg sa macom (od kume), čine sintetičko-plastičnu postelju za njenu glavicu koja se odmah nakon sto zaspi sva orosi znojem od takvog svetog i usijanog okruženja.

Kod nje ne prolazi moje apelovanje da je to prašnjavo, prljavo, štrokavo, da ne može lepo da diše od toga.

Naravno, ona voli – i insistira – da se ušuškamo zajedno u njenom krevetu dok ne zaspi i ja gledam kako da vešto legnem u njen krevet da pritom izbegnem sve te njene omiljene, neizostavne, važne, svete… gadne_na_dodir igračke.

Omiljena od plišanih joj je Rainbow Dash – iliti Šarlota – jedna iz ekipe “Moji mali poniji”, koja ima karater najsličniji Bubicinom. Elem, kosa te Šarlote jeste šarena kao što joj ime kaže, ali je i dozlaboga ućebana, slepljena, nepopravljivo ogrubela i umršena i toliko gadna za dodir da bih se radije katapultirala kroz prozor dečije sobe nego da me to taktilno čudo(vište) dodirne.


Bubicinih svetih šest


Šarlota, taktilno čudo(vište)


Kadar drugi:

U paraleli, vođene onim što je u skladu sa prirodom, zdravo i sa upotrebnom vrednošću za decu i roditelje, nas dve mame: Jelena i Nataša (ja) pripremamo Hug Bug lutke. Zajedno sa jednom Hug Bug ujna-bakom pokrenule smo proizvodnju ručno i sa ljubavlju rađenih lutaka pletenih od pamučnog konca. Konac je – naravno – u našem fazonu: bojen netoksičnim bojama; pletene su strpljivo u prostoru koji je čist, uredan, nikada dim cigareta u njemu nije zadimio; lutke mogu da se peru. I neodoljivo su slatke i šarmantne.

Sa idejom da postanu omiljene, takozvani security blanket (sigurnosno ćebence) za klince i klinceze, da ih uvek podsećaju na toplinu doma i budu obrabrenje prilikom osvajanja novog i nepoznatog u njihovom detinjstvu. Lutkica koja će postati njihov večiti saputnik u avanturama, snovima, na putovanjima.

E, slikali smo našu Hug Bug ekipu sada već velikih klinaca (5-8 godina već imaju, naši stari Hug Bug znalci, korisnici i saradnici će se začuditi kada vide na tim fotografijama kako su porasli) sa lutkicama.

Vule i žabac

Proširena Hug Bug junior ekipa

I – čudna mi čuda – Bubica se zaljubi u jedno magarence plave boje kao što su njene okice i želi da ga zadrži. I gleda me molećivo.

Bubica i magarence

A nas dve mame taj rashod nismo planirale. Naprotiv: napravile smo skroman lager lutkica bojažljivo čekajuci reakciju nove generacije naših Hug Bug korisnika, te da li će i njima ove lutkice biti neodoljive kao nama i prirasti im za srce.

Sine mi misao:” trange-frange”, “zub za zub”, “ja tebi-ti meni”- klasično pregovaranje (u kojem obično od Bubice bivam hrabro izazvana i često sramno poražena): “Bubice, ako bi dobila Magarence, da li se slažeš da sve druge plišane igračke odložimo na policu, da spavaš samo sa Magarencetom?” Nisam baš visoko postavila pregovaračku lestvicu, mogla sam da krenem od: da ih poklonimo, ali se nisam uopste setila te lekcije iz prodaje: gde baciš sidro od toga ideš samo pliće (odnosno jeftinije – ako prodaješ, a i postaje teže), ali šta je tu je, prihvatimo ono što jeste, kad već jeste!

Sve je usporeno, čujem otkucaje svoga srca dok čekam šta će Bubi da odgovori… da li sam sidro bacila plitko da se bespovratno nasučem?

„Može!!“ oduševljeno kaže Bubica.

Heh, da li me to moje uši varaju? Ovo je previše lako i brzo prošlo!!!

Kako, Bubice? Jel možeš da ponoviš?

***
Scena treća:
Toga dana, popodne: sve plišane igračke smeštene na polici, svih šest, Magarence postavljeno na sred njenog regularnog jastuka. Kratko je tu sedelo tobože čekajući da padne mrak i povučemo se na spavanje, da bi ga Bubica – nakon što ga je gledala tako svečano postavljenog na krevet – zgrabila i nosala sa sobom napolje, kod bake na Medak, pa sutradan kod drugarice u Nove Banovce, a ovih dana joj je saputnik u poseti familije u Jagodini.

Bubi sada, sa punih osam godina, ima jednu jedinu omiljenu igračku koju svuda sa sobom nosi: ručno pleteno pamučno Magarence plave boje, kao što su njene okice.

Živelo Magarence!! Slatko, medeno, neodoljivo.

A da li će potrajati – videćemo. Ako potraje, eh, da mi je jedna banka za svaku plišanu igračku… kud dadoh pare i što nismo ranije krenule sa igračkama?… Eh, šta_bi_bilo_ kad_bi_bilo, iliti šbbkbb.

Ako stvarno potraje, cela akcija nas dve Hug Bug mame oko odabira i plasiranja novih proizvoda je pun poslovni pogodak!

Kako se vama čini? 🙂

Dve Hug Bug mame, Jelena i NatašaUtisci mame Marije Važno obaveštenje: Novi bezbednosni sistem za plaćanje preko interneta
Utisci mame Marije
Važno obaveštenje: Novi bezbednosni sistem za plaćanje preko interneta