Hug Bug uputstva - Hug Bug

Hug Bug uputstva


Bebe se rađaju sa različitom kilažom, visinom, bojom očiju, količinom kose, različitim nivoom razvijenosti celokupnog organizma i – imaju različite potrebe. Ukratko, možemo reći da je svaka beba priča za sebe i potreban joj je individualni pristup.

Samim tim, štampana uputstva koja dobijate uz Hug Bug i koja možete naći na našem sajtu su smernice i preporučeni način upotrebe marame, ali nije nužno biti isključiv i slepo ih se pridržavati.

Hug Bug marama je rastegljiva. Zato se uvek setite da nije potrebno da ostavljate prostor za smeštanje bebe kada je vezujete. Postoji jedan način da se veže Hug Bug marama. Razlika između pojedinih poza je u načinu na koji se beba smešta u maramu. Poze „Dobrodošla, bebo!“ (za novorođene bebe i to u varijacijama sa pokrivenim ili otkrivenim nožicama) su bezbedne i namenjene za bebe uzrasta do oko 3 meseca. Iz ovih poza beba može lako da se namesti u položaj za dojenje, a potom vrati u pozu.

Nakon tri meseca možete preći na „Grlim te!“ pozu. Ove tri poze su najjednostavnije, najudobnije i ergonomične za vas i vašu bebu.

Kada vaša beba napuni oko četiri meseca, njen vid je značajno napredovao, što čini da je daleko više zainteresovana za svet oko sebe. Možda će želeti da gleda ka napred u pozi na boku, ali sačekajte još malo pre nego što se opredelite za ovakvu vrstu nošenja. Beba tek sa 5 meseci, pa nadalje ima dobru kontrolu glave i gornjeg dela tela. Tek tada možete smestiti bebu u pozu „Volim te, svete!” (nošenje na boku), pružajući joj tako više prostora za nove istraživačke poduhvate.

Apelujemo na sve mame i tate i druge korisnike Hug Bug marame da se dobro informišu o preporučenom načinu korišćenja Hug Bug-a. Takođe ih podržavamo da prate potrebe svoje bebe i osluškuju svoj unutrašnji osećaj i instinkt pri ophođenju sa svojom bebom. Uvek se vodite time kako se vaša beba ponaša. Ako joj je neudobno i nešto joj smeta, daće vam to jasno do znanja negodovanjem, pa je izvadite iz marame i pokušajte da je nosite u drugoj pozi.

Ovde možete preuzeti pdf fajl (10MB) sa uputstvima za upotrebu Hug Bug marame koji je identičan onom štampanom koji dobijate uz Hug Bug. Sem tog fajla, u ovoj sekciji – Hug Bug uputstva – naćićete i pojedinačne rubrike koje sem slika sadrže i video uputstva, kao i dodatni koristan tekst koji nije u štampanom (ili pdf) uputstvu koje ste dobili uz Hug Bug.

Umotavanje stomaka

Vezivanje marame

 


Poza „Dobrodošla bebo“ – za novorođene bebe sa pokrivenim nogicama

 


Poza „Dobrodošla bebo“ – za novorođene bebe sa otkrivenim nogicama


Poza „Grlim te“ – za bebe starije od 3 meseca


Poza „Volim te, svete“ – nošenje na boku za bebe koje žele sve da vide

Vezivanje Hug Bug-a „Za poneti!“, kada dojite bebu ili vam je zaspala u naručju, ne želite da prekidate dojenje, niti da je probudite, a treba negde da krenete.