Drage mame, PUNO VAM HVALA - Hug Bug

Drage mame, PUNO VAM HVALA


Drage mame,

Za vašu maramu sam čula od Sonje Dakić (DajDaj pelene), inače moje dobre prijateljice. Silno mi vas je nahvalila i lično sa Zvezdanom demonstrirala kako je koriste. Moram priznati, tada sam bila još trudna i gledala sam nju i Srdjana k’o sedmo svetsko čudo da koriste nešto što se toliko uvija i vezuje i nisam bila uverena u praktičnost marame. Medjutim, nakon što sam se porodila i rodila krupnog dečaka sa čijem su odrastanjem brzo počeli da dolaze lepi dani za šetnju, bez adekvatnih kolica i što je još vaznije sa njegovom vriskom zbog spuštanja u bilo kakva kolica i udaljavanja od mene, poželela sam bilo šta što bi me spasilo zarobljenistva u kući i povratilo pokretljivost.

Kengur mi je bio mnogo komplikovan i neprikladan za malo dete, a sling maramu koju mi je donela druga prijateljica sam munjevitom brzinom vratila jer mi se uopšte nije dopala. Sling marama mi nije ulivala poverenje ni što se tiče bezbednosti ni što se tiče udobnosti. Kad sam je isprobala uopšte mi se nije dopala ni sa stanovišta praktičnosti, ni kako meni leži na ramenima i kičmi, a najmanje mi se dopalo kako lomi kičmu mom detetu. Takodje, stekla sam utisak da se tu više vodi računa o modi nego o bezbednosti (izbor materijala za maramu, alke, kao i rad na štepovima) što me je užasnulo.

Nastupio je moj očaj zbog prinudnog kućnog pritvora i činjenice da ni moja beba ne može dovoljno da uživa u lepom vremenu, šetnjama, vazduhu i nadražajima spoljnog sveta. Počela sam da postajem sve napetija zbog izolovanosti, nesamostalnosti i nepokretnosti. Onda se Sonja pojavila kao spasiteljka i ponovo me uverila u jedinstvenost, praktičnost i prednosti vaše marame. Vašu hug-bug maramu sam nabavila kad je moj bebac napunio 3 meseca i mogu reći da je napravila revoluciju u našim životima!!!! To je možda mali korak za čovečanstvo ali ogroman za našu malu porodicu 🙂 Vreme merimo pre i posle hug-bug marame 😀

Hug-bug marama je napravila kvalitativan skok u našim zivotima i komunikaciji jer mi je vratila pokretljivost, mir, samostalnost, pozitivan i vedar duh, nezavisnost i samopouzdanje i omogućila mom bebcu i meni da se družimo na novi, još lepši način, da razvijamo novu bliskost, da zajedno osvajamo prostor, vreme, da uživamo!!!!! Bebac je bez problema prihvatio maramu i nije mu bio potreban nikakav period privikavanja (kao što je slucaj sa kolicima). Zahvaljujući hug-bug marami sada mogu da koristim i kolica jer mi omogućava da nosim dete, a istovremeno bezbedno spustim kolica niz stepenište i otvorim troje duplih vrata (koliko ih ima do izlaza iz zgrade + su uska pa moraju da se otvaraju oba krila). Naravno, svojim dejstvom hug-bug marama je uticala i na naše porodične odnose, jer je mom mužu vratila raspoloženu, smirenu, vedru ženu 🙂 koja nije zavisna od njegovog prisustva da bi se prošetala ili da bi bebac bio prošetan. Hug bug marama nas je spasila i u sredu kad smo otišli do Ade Ciganlije gde je bebac u jednom trenutku rešio da neče više u kolica i nije bilo načina da se nagovori da se vrati, a sa 8 kg niko od nas nije mogao da ga nosi na rukama naredna 2,5km! U tom trenutku, ja kao spas poput Sport Bilija, iz torbe vadim hug-bug maramu, vezujem je, stavljam bebca i svi problemi nestaju!!!!! 😀

Drage mame, zbog svega ovoga PUNO VAM HVALA što ste ovako nešto učinile dostupnim nama mamama, blagoslovene bile, večno se radovale!

ZorkaPrvi put u Hug Bug marami Za hrabre i istrajne: činjenice o rađanju – necenzurisano
Prvi put u Hug Bug marami
Za hrabre i istrajne: činjenice o rađanju – necenzurisano